Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
4 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

KARTOL,KARTOPİ,PATATES

Yayın tarihi: 05 Ocak 2009 Pazartesi, 2797 kez okundu.
Konu: Günyayla - Oğdar köyü ile ilgili yazılar 

Oğdarlının canı,kanı,aldığı nefesi.

KARTOL,KARTOPİ,PATATES

Oğdarlı bebekken gözünü onunla açar,onunla karnı doyar onunla oyun oynar onunla para kazanırdı.
Çocukluğumuzda vitamanin niyetine anamız bizi kartolla besler,sütü olmayan analarda kartoldan nişasta çıkarıp çocuklara mama yapardı.
Evimizin başköşesinde yer alır,en güzel tarlaya o ekilir.
Oğdarlı hergün kartol yese doymaz bıkmaz,
Hele formaya atıldığı zaman tadına doyulmaz.formada yanık kokusu evi sarınca herkesin ağzı sulanır hem tuz ve çılaka lor hazırlanırdı.Formadan çıkan kartollar soğumayı bile beklemeden yenirdi ve bu yüzden çoğumuzun ağzı yanmıştır.
Formaya kartollar ya yıkandıktan sonra sağ atılır yada yıkanıp ortadan ikiye bölünür tuzlanarak tepsiye konur sonra formaya atılırdı.
En leziz tatlardan biride koza gömmedir.bunu sonbaharda çobanlık yaparken çok yapardık.tarladan çıkardığımız kartolları ekinlerin köklerinden yaktığımız ateşlere gömer bişmesini beklerdik.Onun tadı da bir başka güzel olurdu.Yanık kokan küllenmiş kartollar bizim için LÜKS EN LEZİZ EN PAHALI yiyecekti.Ateşten kabukları sertleşir kabuğu başka güzel içi başka güzel olurdu hele birde boğağan (Has Oğdar kartolu) ise değmeyin keyfimize.
EN İYİSİ BU AKŞAM TEZ ELDEN FORMAYI KARTOLLA DOLDURMAK.
AMAN DİKKAT EDİN AĞZINIZI YAKMAYIN,BİR KARTOL BİRDE LAZUT HAŞILI ÇOK PİZ YAKAR.
KARTOL,KARTOPİ,PATATES | Hesap Yarat/Giriş Yap | 0 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.