Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
3 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

AMBARDA Kİ ÜZÜM

Yayın tarihi: 12 Kasım 2009 Perşembe, 1085 kez okundu.
Konu: Gelenekler 

Şikerde yetişen üzümleri kış boyu saklanırdı.Peki buzdolabı olmayan bir yerde nasıl olurda üzümler bahara kadar bozulmadan kalırdı.
Önce karatikan lıktan tikanlar kesilir onlar ayvana getirilirdi.Yapraklar dökülür ambar bayunda kesilirdi.
Ambarda köşeye tikanlar iyice bağlanır uzun dallar kesilir.Üzümler kırçhadan toplanıp ayvana getirilir,üzümler bir gün serilir içindeki çürükler seçilirdi.
Sonra üzüm salkımlar ambardaki tikanlara tek tek asılır mümkünse salkımlar birbirine değmemesine dikkat edilirdi.
Kara tikana asılan üzümler bahara kadar bozulmadan kalırdı.Uzun kış gecelerinde ambardan getirilen üzümler cevizle hurmayla yenilirdi.
Tabi en zevklisi çocukların ara sıra çaktırmadan salkımları aşırarak yemesiydi.ambarda suyu çekilen üzümler çamışlanır daha da tatlanırdı.

ahhhhhhh ahhhh
AMBARDA Kİ ÜZÜM | Hesap Yarat/Giriş Yap | 0 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.