Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
11 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

LAZUT HAŞILI

Yayın tarihi: 08 Nisan 2010 Perşembe, 1583 kez okundu.
Konu: Gelenekler 

LAZUT HAŞILI

Köyümüzde sıkça yapılan geleneksel yemektir.Parhaçta su kaynatılır ,elenmiş lazut unu bir elle kaynayan suya dökülür bir taraftan da karışıtırılır.nedeni murkli olmasın diye.Suyla karışan lazut unu kulak memesi kıvamını geçince son kez karışıtırılıp kısık ateş te bir kaç dakıka bırakılır.Kaynayan haşıl put put şişerek balon yapar.
Sonra ateşten indirilen haşılın ortası açılır.ortasına bir kepçe sarıyağ konur.Üstüne tut pekmezi konur.Kaşıkla haşılın kenarından çıkartılıp pekmezine yağına bandırarak sıcak sıcak yenir.
Lazut haşılı isteğe bağlı olarak süt ile ayran ile de yenir.
Aman dikkat sıcak sıcak yerken ağzınızı yakmayın.Resimdeki lazut haşılını Hedise Demirbilek yaptı.Biz yemedik ama kesin çok güzel olmuştur.

LAZUT HAŞİLİ

Sabah kalkan çabuklara bakmıştır
Baka baka gözlerinin nuru akmıştır
Oğurlulara çok fena kafayı takmıştır
Hammaden Oğurdadır Lazut Haşili

Resimlere yansıtmışlar duruşunu
Çok severim ben tavadaki sarışını
Ortasında tereyağ pekmez karışımı
Süt ile çok lezetlidir Lazut Haşili


NİHAT ALAN *14*04*2010
Ç A R Ş A M B A
Resimlere yansıtmışlar duruşunu
Çok severim ben tavadaki sarışını
Ortasında tereyağ pekmez karışımı
Süt ile çok lezetlidir Lazut Haşili

Farklı farklı isimler vermişler ona
Ne sıvı yağ tad verir nede sana
Boğazları yanan sarılsın ayrana
Oğdara has bir isimdır Lazut Haşili

Yüreğin ferah tut gönlün neşeli
Acıktınsa düşünme endişeli endişeli
Oartasına tereyağı pekmez döşeli
Kısa zamanda hazırlanır Lazut Haşili

Kırlı tava açık ocak kerada olacak
Altına bıraz çalı çırpı odun dolacak
Biraz da yanlardan çalı hısı saracak
Yemede yanında yat Lazut Haşili

Oğdarlı olup seni sevmem diyemez
Nihat'in iştahı yok o işe hiç giremez
Dokunur bir tavadan fazla yiyemez
Fazla yasem dokunuyor Lazut Haşili
LAZUT HAŞILI | Hesap Yarat/Giriş Yap | 0 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.