|
||||||||||||||||||
Konuk Defteri
Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim Mudanya dan selamlar.. yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur. Artvinden hayırlı günler Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun Sisteme giriş
Çevrimiçi
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
4 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi. Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz. |
YÜKSEK KOLSETEROL PROBLEMİGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 06 Eylül 2010 PazartesiSosyal yapı Yüksek Kolesterol Problemi Türkiye'de kolesterol probleminin 30 yaşına kadar indiğini biliyor muydunuz? 40-49 yaş arasında her 3 kişiden 1'inde, 50 yaşına geldiğimizde ise her 2 kişiden 1'inde yüksek kolesterol problemlemi görülmektedir. İlerleyen dönemlerde kalp hastalıkları olarak kendini gösteren yüksek kolesterol problemi şaşkınlık verecek kadar çok insanı etkilemektedir. Peki Türk halkında koeterolün bu kadar fazla görülmesinin nedeni nedir diye baktığımzda karşımıza belli başlı yanlışlıklar çıkmaktadır. Her hastalıkta olduğu gibi ailemizden miras olarak adığımız genlerimiz kolestrolümüzün yüksek olarak seyretmesi için bizi destekliyor. Ama bunun arkasına sığınmak en kolay yoldur. Beslenme düzenimizde yapılan yanlışlıklar ve akabinde bunu hareketsiz bir yaşamın desteklemesi kolesterol problemi yaşamamıza davetiye çıkarmaktadır. Kolesterol sadece hayvansal kaynaklı besinlerde vardır. Yumurta, etler, süt, yoğurt ve tabikide çok fazla tükettiğimiz lor kolesterol içermektedir. Diğer taraftan içinde kolesterol içermese de fazla tüketilen meyve, içerdiği fruktoz şekeri yüzünden kan kolesterolümüzü yükseltmektedir. Kolesterol problemi yaşayanlar ve tabiki önlem almak isteyenler günlük olarak tükettikleri hayvansal kaynaklı ürünleri kısıtlamalıdır. . Herkese sağlıklı günler dilerim... Dyt. Başak DemirhanYağı azaltılmış süt ve yoğurt ürünü tüketmek, haftada 2 defa kırmızı et, 2 defa derisiz balık eti ve 2 defa derisiz tavuk eti tüketmek , günlük meyve tüketimimizi 5 porsiyonla sınırlamak, bunun yanı sıra mümkün olduğunca hareketli bir yaşam tarzına sahip olmak sizi kalp hasytalıklarından koruyacaktır.Herşeyin fazlasının zarar olduğu bilinmelidir
|