Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
5 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

YEMEKLERİMİZ

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 25 Aralık 2015 Cuma
Sosyal yapı 
Peynir Kuymağı: Tavaya biraz tereyağı konur. Yağ eriyince başka bir kapta hazırlanmış olan peynire biraz un, bir yumurta, tuz ve azıcık su ekleyerek tavaya dökülür. Peynirin iyice erimesi ve tereyağının üste çıkmasıyla ateşten alınır.

Kavut Aşı: Kavut ununa (Buğday, arpa, yulaf, mısır gibi danelerin sacda kavrulduktan sonra değirmende öğütülmesi ile elde edilen bu karışık ve esmer renkli una kavut veya kavut unu denir.) yeteri kadar tuz ve kaynar su katılarak karıştırılır, hamur kıvamına yakın hale gelince bir kaba konarak ortasına çukur açılır. Eritilmiş tereyağı sıcak sıcak bu çukura dökülür. (Arzuya göre eritilmiş tereyağına bal veya pekmez de katılabilir) Kavut aşı kenarından yenmeye başlanır. Lokmalar ortadaki tereyağına batırılarak yenir. Yanında ayran içilir. Sıcak servis yapılır.

Hasuta: Zeytinyağı, pekmez ve bir bardak su tavaya konur. Kaynadıktan sonra ateşten indirilir. İçine iki – üç kaşık un ilave edildikten sonra ateşte biraz daha pişirilip servis yapılır.
VEYA Tereyağı,şeker kullanılır.Oğdarda daha çok tereyağı-sıvıyağ ve şeker ile yapılırdı.Pekmez ile yapılan pekmez haşılı denir.

Boran: sebze haşlanıp, tuzlandıktan sonra yoğurt katılarak yapılan bir yemek.Patates,cincar,korapi,ğalo,gibi sebzelerden otlardan yapılır
Dügmeç: Bayat ekmeklerin tereyağında kavrulması ile yapılan bir yemektir. Dügmeç doğum yapan kadınlara doğumdan hemen sonra yedirilir.Eht edilen yanı gerdeğe giren çiftlere gece yarısı yenge tarafından DÜGMEÇ Verilir.

Kavut Aşı: Kavut unu ile yapılan bir çorba çeşidi. Çorbaya iç yağı ve ince kavurma da katılır

YEMEKLERİMİZ | Hesap Yarat/Giriş Yap | 0 Yorum
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden sorumlu değiliz.