Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
18 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Konu: Gelenekler

Bu başlık altında yayınlanan yazılar

<   1112122232425262728293031   >

ÖZLEM 2008 RESİMLERİ

Tarih: 26 Ağustos 2008 Salı
Konu: Gelenekler 
Özlem 2008 Oğdar şenliklerinde çektikleriniz ve paylaşmak istedikleriniz resimleri gunyayla@gunyayla.gen.tr adresine gönderiniz.

KETEVETİN AĞZI

Tarih: 09 Temmuz 2008 Çarşamba
Konu: Gelenekler 
KETEVETİN AĞZI

Oğdar’ da yaşayıp ta Ketevetin ağzının kendinde hatıra bırakmadığı kimse hemen hemen yok gibidir.

Ketevetin ağzı en sıcak kavuşmaların ifadesidir.
Ketevetin ağzı en zorlu ayrılıkların ifadesidir.
Ketevetin ağzı gözlerin donakaldığı, yüreklerin kıpır kıpır attığı müstesna bir yerdir.

OĞDARIN HAMURLU YİYECEKLERİ

Tarih: 03 Temmuz 2008 Perşembe
Konu: Gelenekler 
HAŞIL: Mısır veya buğday unu sıcak papa şeklinde pişirilir, ortası açılarak eritilmiş tere yağ,pekmez yada bal konur. Kaşıkla alınan haşıl tere yağ veya ayrana bandırılarak yenir.
dikkat edin ağzınız yanmasın.
*HAŞIL ÇEŞİTLERİ:
LAZUT HAŞILI
AYRAN HAŞILI
PEKMEZ HAŞILI

"NAHİR GALİYER,TAVAR GALİYER"

Tarih: 26 Haziran 2008 Perşembe
Konu: Gelenekler 
Oğdar da akşam nahirin,tavarın,körpenin,gelmesinin ayrı bir yeri vardı.İşinden gücünden zaman bulan herkes her akşam mal arucete inince yola dizilir,salahagilin harmanları geçer.konçogilin dükkanın önüne,dereligin evin önüne malı seyretmeye gider. SİZCE OĞDARIN EN MEŞHUR ÇOBANI KİMDİR.Yada en fazla çobanlık eden ile en kısa çobanlık eden kimlerdir.?

Cecim Dokuma

Tarih: 23 Mayıs 2008 Cuma
Konu: Gelenekler 

Oğdar'da evlerimizde yaygı olarak kullanılan cecimleri kadınlarımız kendileri dokur. Bu başlı başına bir meslektir, beceridir. Cecim dokunan tezgaha kuy denir.

Cecim dokunacak ipler uzatılarak hazır hale getirilir. Sonra kucı tarak edilerek, koyda dokunmaya başlar. İplerin arasına makuk denilen alete arasına geçirelecek ipler sarılarak dokunur. Makuka takılan masoralar ipler sarılı vaziyette zembilde bekler.


Kadın ayakları ile ipleri hareket ettirir. Cecimin ölçüsü yanı genişliği tahta diye adlandırılır. Genelde 50-60 cm olur. Sonra onlar 2-2,5 metre uzunluğunda birbirine dikilerek evlerde yaygı olarak kullanılır.

Fotoğraflar

Sayfayı yazdırmaya hazırla

<   1112122232425262728293031   >