![]() |
![]() | |||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |
Konuk Defteri
Mudanya dan selamlar.. yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur. Artvinden hayırlı günler Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun UZUUUUUN ZAMANDIR SELAM YAZMAMIŞTIM DOSTLAR. TÜM OĞDARLILARA SELAMLAR. ![]() Sisteme giriş
Çevrimiçi
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
2 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi. Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz. |
SEDAT EMİ DAN YUSUFELİ ŞİİRGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 13 Mayıs 2015 ÇarşambaYUSUFELİM Methini aleme edeyim destan Destanlar içinde nice destan var Herkese pay düşer böyle mirastan Memleket içinde nice aslan var Şirin Yusufelim güzel mi güzel Değmedi, değemez ona kötü el İnsanlık ararsan buralara gel İnsana ders veren nice insan var Köyleri dereler boyu yayılır Her karış toprağı altın sayılır Görmeyen kan ağlar,gören bayılır Hasrete can vermiş nice kurban var Kiskimin bağları pirinç yuvası Barhalın çayında balığın hası Oshanın kavurur kuru havası Kahnesin başında kara duman var Zuvarın nüfusu eridi gitti Kisparotu seller,yerle bir etti Tüngesin dermanı kalmadı bitti Arcivan köyünde yine seyran var Kayalar içinde Parhın kanalı Hevekin evleri sırma boyalı Dilsize dil verir Utavın balı Sacveret taşında her boyadan var Cilcimin cevizi cana can katar Hostapor zeytini baş köşe tutar Lusuncur dokuz ay karlarda yatar Göcekte ünlenmiş ne pehlivan var Peterek beş basar Çukurovaya Şadutun elleri açık havaya Vaşkanı duyurdu bir meşhur kaya Tivasor yazında nice yanan var Zemovan en uca kurmuş evleri Erkinis tahsilli insanlar yeri Nizgivan kenarda,buymuş kaderi Hermutun suyunda ne heyecan var Hungamek kapıya vurdu kilidi İki Hers bir ilçe nüfus ederdi Armaşen göçünü Bursaya verdi Zorun tarihinde nice aslan var Ağcutun gençleri gurbete çıkar Oğdarın hasreti bağrımı yakar Pervani Okerde türküler yakar Kolikte bibere selam duran var İphanım göç etti kalmadı hane İşhanda kilise oldu virane Aşpişan yol üstü,eti şahane Ahotun közünde hala yanan var Oşnakın tarihi eskiye gider Vanişhev,küpleri bilmem ki neyder Lök köyü ilime yataklık eder Homhalda yol üstü çok oturan var Kirvası görmeyen gezdim demesin Öğdemle duyuldu dünyaya sesin Gudashev arzusu en son nefesin Ohurdan yetişmiş çok hafızan var Zeviskal sırtını verdi güneşe Pit te de kalmadı eskiki neşe Zaporda iki dam,üç tane meşe Sarıgöl içinde hala duran var Pehlivan yatağı Dört Kilisemiz Çörgenis güreşte oldu sesimiz Uşhumun kendi de yolu da temiz Körtanın suyuyla baraj yapan var Yeniköy içinde Erzurum yolu Nihahtan başlıyor Çoruhun kolu Kobakın oyunu asalet dolu Ziğlispir köyünde yürek yakan var Ersisi bilirim söylemesen de Yine de yanarsın özlemesen de Şen ol Yusufelim şen ol ki sende Sedat AYAR gibi garip ozan var Yazar: SEDAT AYAR 10 MAYIS ANALAR GÜNÜGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 04 Mayıs 2015 PazartesiKonu: Sosyal yapı
ACIL ŞIFALAR SELVİ YENGEGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 04 Mayıs 2015 PazartesiKonu: Günyayla - Oğdar köyü ile ilgili yazılar
23 NİSAN KUTLU OLSUNGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 22 Nisan 2015 ÇarşambaKonu: Sosyal yapı
YİYECEKLERİMİZGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 09 Nisan 2015 PerşembeKonu: Oğdar manzara 8. Çaşur Kayalık ve yüksek alanlarda yetişen otsu bir bitki olan "çaşur" turşu şeklinde salamura olarak kahvaltıda veya diğer öğünlerde yenir.Yumurtalı ıspanak gibi de pişirilebilir. 9. Küme Diğer illerde "sucuk" olarak da bilinen üzüm veya dut şırası, fındık veya ceviz içi ile yörede yapılan "kümenin" kendine has bir lezzeti vardır. 10. Pestil Küme maltının bez üzerine yayılarak (özellikle ceviz ve fındık konmaksıızn)kağıt kalındığında kurutulmuş şeklidir. 11. Kağ (meyve kurusu) Doğranarak güneşte kurutulmuş meyve özellikle uzun kış günlerinde çerez gibi yenir. 12. Çam sakızı Köknar ağaçlarından toplanan sakız Yöre ormanlarında yetişen köknar ağacı reçinesi sakız olarak çiğnenir.. 1. Hasuta Pekmez veya şeker nişasta az su ile tere yağda malt kıvamında pişirilir, sıcak servis yapılır.Özellikle, bebek,çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir. 5. Erişte tatlısı İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra içine şeker katılarak tere yağda döndürülerek servis yapılır. 6. Silor tatlısı İnce boru şeklinde sarılmış yufka birkaç santim genişliğinde kesilerek kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su ve tere yağ gezdirildikten içine şeker katılarak fırında pişirilir. |