|
||||||||||||||||||||
Konuk Defteri
Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim Mudanya dan selamlar.. yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur. Artvinden hayırlı günler Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun Sisteme giriş
Çevrimiçi
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
11 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi. Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz. |
10 MAYIS ANALAR GÜNÜGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 04 Mayıs 2015 PazartesiKonu: Sosyal yapı
ACIL ŞIFALAR SELVİ YENGEGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 04 Mayıs 2015 PazartesiKonu: Günyayla - Oğdar köyü ile ilgili yazılar
23 NİSAN KUTLU OLSUNGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 22 Nisan 2015 ÇarşambaKonu: Sosyal yapı
YİYECEKLERİMİZGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 09 Nisan 2015 PerşembeKonu: Oğdar manzara 8. Çaşur Kayalık ve yüksek alanlarda yetişen otsu bir bitki olan "çaşur" turşu şeklinde salamura olarak kahvaltıda veya diğer öğünlerde yenir.Yumurtalı ıspanak gibi de pişirilebilir. 9. Küme Diğer illerde "sucuk" olarak da bilinen üzüm veya dut şırası, fındık veya ceviz içi ile yörede yapılan "kümenin" kendine has bir lezzeti vardır. 10. Pestil Küme maltının bez üzerine yayılarak (özellikle ceviz ve fındık konmaksıızn)kağıt kalındığında kurutulmuş şeklidir. 11. Kağ (meyve kurusu) Doğranarak güneşte kurutulmuş meyve özellikle uzun kış günlerinde çerez gibi yenir. 12. Çam sakızı Köknar ağaçlarından toplanan sakız Yöre ormanlarında yetişen köknar ağacı reçinesi sakız olarak çiğnenir.. 1. Hasuta Pekmez veya şeker nişasta az su ile tere yağda malt kıvamında pişirilir, sıcak servis yapılır.Özellikle, bebek,çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir. 5. Erişte tatlısı İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra içine şeker katılarak tere yağda döndürülerek servis yapılır. 6. Silor tatlısı İnce boru şeklinde sarılmış yufka birkaç santim genişliğinde kesilerek kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su ve tere yağ gezdirildikten içine şeker katılarak fırında pişirilir. YEMEKLERİMİZGönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 09 Nisan 2015 PerşembeKonu: Oğdar manzara 2. Lapurçen-NAPURÇAN AŞI Bahar aylarında toplanan taze asma (üzüm) yaprağı güneşte kurutulur.İçine salça konulmadan özellikle zeytinyağı ile parça et veya kemikli etle birlikte doğranmış soğan ile pişirilir. 3. Puçuko İpsiz taze fasulye güneşte kurutur.Özellikle kış aylarında, içine çok az bulgur ve salça konarak pişirilir.Tercihe göre üzerine sirke dökülerek yenir. 1. Kuymak Eriyen ve uzayan (çiçil) peynir tercihe göre beyaz un veya mısır unu, çok az su ve tere yağ/sıvıyağ ile beğendi kıvamına gelene dek tavada karıştırılarak pişiriliir. Pişmenin en iyi işaretei kuymağım "kusması" yani yağını salıvermesidir.Tüm öğünlerde baştacıdır.Pratik ve kolay bulunurluğu bakımından her zaman tercih edilir. 2. Kaymağın Kuymağı Taze kaymak tercihe göre beyaz un veya mısır unu ile beğendi kıvamına gelene dek tavada karıştırılarak pişiriliir. Pişmenin en iyi işaretei kuymağım "kusması" yani yağını salıvermesidir.Daha çok kaymağın bol olduğu yayla ve mezralarda yaygındır. 3. Mıhlama Uzayan(civil) peynir eritilmiş tere yağda bir müddet pişirildikten sonra üzerine çırpılmış yumurta ilave edilerek ekmek banabilecek kıvama geldiğinde özellikler mısır ekmeği ile afiyetle yenir. 4. Peynir tavalama Uzayan(civil) peynir ve tercihe göre süzme yoğurt veya lor eritilmiş tere yağda bir müddet pişirilir. 5. Dügmeç Bayat ekmek terağda kavrularak (tercihe göre çok az peynir konabilir) genelde kahvaltıda yenir. 6. Çılbır (Sarmısaklı) İçine çok az su konan bir tavaya kişi başına bir adet olmak üzere pişirilen yumurta üzerine (tercihe göre sarmısaklı) eritilmiş tere yağ dökülerek afiyetle yenir.
Devamını oku... 'YEMEKLERİMİZ' (137 harf daha var)
|