Ana sayfa Köyümüz Albüm Üye giriş Konuk defteri İletişim Hizmetler Dosya indirme
Konuk Defteri  

Yıllar sonra selam yazalım kale mi kiralim
   - betonkaya, 09.10.2023

Mudanya dan selamlar..

Mudanya da bahar havası yaşıyoruz..
Yusufeli hepimizi üzüyor, yüreğimizi yakıyor..
Yazın ancak geliriz o zaman da muhtemelen Eski Yusufeli sulara gömülür..
   - cmustafagumus, 24.02.2023

yeni yusufelinden selamlar. eski yusufeli yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı bir tarih sular altında kalıyor. görmek isteyenlere arkadaşlara duyrulur.
   - sanikor, 23.02.2023

Artvinden hayırlı günler
   - Cemal Akistanbullu, 09.11.2022

Artvinden hayırlı günler değerli oğdarlı dostlar her şey gonlunuzce olsun
   - Cemal Akistanbullu, 29.05.2022




EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Sisteme giriş  




 


Hala hesabınız yok mu? Hesap açmak için tıklayın.

Çevrimiçi  
Şu an bağlı olan kullanıcılar:
8 konuk ve 0 kayıtlı kullanıcı çevrimiçi.

Şu anda sitemizde konuksunuz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Konu: Gelenekler

Bu başlık altında yayınlanan yazılar

<   1111213141516171819202122232425262728293031   >

ATAKAN

Gönderen: ATAKAN Tarih: 19 Ocak 2010 Salı
Konu: Gelenekler 

Akyazıdan butun koylulerimize merhabalar.
Devamını oku... 'ATAKAN' (190 harf daha var) Sayfayı yazdırmaya hazırla

OĞDARA MEKTUP

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 08 Aralık 2009 Salı
Konu: Gelenekler 

Sevgili Oğdar;

Yıllar oldu senden ayrılalı.
Aslında ayrılık kelimesinin bu kadar kolayca söylenmesi ne derece doğru bilmiyorum ama yüklediği anlamları kelimelerle ifade etmenin zorluğu herkesi çaresiz bırakıyor. Her şeyi tek kelimede anlatmanın en kestirme yolu bu olsa gerek.
Birbirini kovalayan yılların getirdiği telaşe içerisinde yüreğimden çıkaramadığım tek şey, sana olan hasretliğim ve sende geçirdiğim günlere olan özlemim. Başımı yastığa koyup, kripiklerim birbiriyle her buluştuğunda, pez köprüsünden bir nefes alımlığı hızla ketevetin ağzına çıkar, hasret kokan yüreğimi o doyumsuz manzaranla buluşturuveririm hemen. Hep seni sorar, hep seni özlerim yıllar yılı.

yazan:sedat ayar

AMBARDA Kİ ÜZÜM

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 12 Kasım 2009 Perşembe
Konu: Gelenekler 
Şikerde yetişen üzümleri kış boyu saklanırdı.Peki buzdolabı olmayan bir yerde nasıl olurda üzümler bahara kadar bozulmadan kalırdı.
Önce karatikan lıktan tikanlar kesilir onlar ayvana getirilirdi.Yapraklar dökülür ambar bayunda kesilirdi.
Ambarda köşeye tikanlar iyice bağlanır uzun dallar kesilir.Üzümler kırçhadan toplanıp ayvana getirilir,üzümler bir gün serilir içindeki çürükler seçilirdi.
Sonra üzüm salkımlar ambardaki tikanlara tek tek asılır mümkünse salkımlar birbirine değmemesine dikkat edilirdi.

LOR EKMEK KOLOPPADAN SUUU.

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 04 Kasım 2009 Çarşamba
Konu: Gelenekler 
Yıllar önce Haftalık şiker nöbetine gidip dönerken bu çeşmede mola verirdik.Yanlış hatırlamıyorsam (bilenler düzeltsin) Rahmetli Eyüp Hafız amca yaptırmış bu çeşmeyi.Yapandan yarım edenden bura da su akıntana teşekkür ederiz.
Tapart ile Kandagara arasında insana nefes veren can veren su.
Sırtında arka sepeti elinde el sepeti ile analrımız bacılarımız ezelerimiz bibilerimiz bu çeşmede mola verir.
Herkes ekmeğini lorunu çıkarır burada yer dinlenir elini yüzünü yıkar sonra yola devam ederlerdi.

TAZE KARTOL,ÇILAKA LOR,SOĞAN

Gönderen: Mustafa Gümüş Tarih: 27 Ekim 2009 Salı
Konu: Gelenekler 
Resimde görünen taze kartol üstelik soyulmuş,yeşil soğan ve çılaka lor .derlerya yemede yanında yat diye.
Oğdarlının en çok sevdiği yiyecek.
oga tandur ekmeğinden bir parça koparıp ağzına koyacan,sonra Kartolu tuza hafif bandıracan ,yeşil soğanı baba ağzı edip (bilmeyenler Sedat Emiya sorsun ) çılaka lora batıracan.Lorlu soğanı ağzına koyarken lor çenene dudaklarına bulaşır onu ekmekle silip ağzını çaplata çaplata yiyecen,Ama ses gelmeli yerken.
Kuzadan soğuk suyu maşrabaya tokip kafaya tiktun mi .oooooooohhhh.


TAZE KARTOL,ÇOLAKA LOR,SOĞAN VEEEE TANDUR EKMEĞİİİ YEMEK İSTEYENLER YORUMLARI DOLDURSUNN.

<   1111213141516171819202122232425262728293031   >